Op vakantie in Nederland? Doen!

Bij het woord ‘vakantie’ denken veel mensen al snel aan een vliegreis, een wit zandstrand en een helderblauwe zee. Toch hoef je het helemaal niet ver van huis te zoeken als je een ultieme vakantie wilt beleven. Ook Nederland is een prachtig land en heeft veel te bieden. Ondanks dat de afgelopen twee jaar veel vakanties werden geannuleerd, zijn de meeste mensen er juist in eigen land op uitgetrokken. Ons eigen kikkerlandje was altijd al geliefd voor vakanties, maar wordt nu juist extra gewaardeerd. Daarom kun je dit jaar prima een vakantie boeken in eigen land. Ontdek plaatsen waar je nog nooit bent geweest, kom tot rust in de Nederlandse natuur en maak nieuwe herinneringen. Waar breng jij je volgende vakantie door?

 

Kamperen in Drenthe

Drenthe leent zich als provincie perfect voor een kampeervakantie. Als Nederlanders trekken we er graag op uit met camper en caravan en genieten we van de Nederlandse natuur. Daar hoeft het echt niet altijd zonnig voor te zijn. Een camping met viswater is dé plek waar je kunt relaxen. Klap je campingstoel uit, geniet van de zon en wacht tot de dobber onder gaat. Omdat je op de meeste campings geen visvergunning nodig hebt kun jij hier de hele dag ongestoord je gang gaan. Quality time met je favoriete mensen of gewoon lekker alleen, hier vermaak jij je wel.

 

Rondvaren in Giethoorn

Je hebt vast wel eens van Giethoorn gehoord. Dit pittoreske dorpje komt regelmatig voorbij op verschillende reisblogs en social media kanalen, het is dan ook onwijs fotogeniek. De talloze veeneilandjes met rietgedekte boerderijen en meer dan 170 bruggetjes zorgen ervoor dat het dorpje perfect is om met de boot rond te varen. Je kunt er een dagje heen, maar je kunt er ook een giethoorn huisje met boot huren om de buurt op je gemak te verkennen. Ga bijvoorbeeld voor een sfeervol natuurhuisje, een knus huisje aan het water of een woonboot.

 

Gezelligheid in Maastricht

Ook in het zuiden van het land is veel te zien en te ontdekken, neem bijvoorbeeld Maastricht. Maastricht is een onwijs gezellige, bourgondische stad tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt hier allerlei lokale lekkernijen, terrassen en bezienswaardigheden zoals het Bonnefantenmuseum. In Valkenburg kun je vervolgens talloze historische plekken bewonderen, zoals de Fluweelengrot en Kasteel Valkenburg. De Fluweelengrot ontstond al rond 1050 als het gevolg van mergelwinning, voornamelijk voor de bouw van het kasteel. Tegenwoordig dient het als museum. Verder kun je in de omgeving prachtige wandelingen en fietstochten maken. Je hoort het al, Maastricht heeft alle ingrediënten voor een gezellige stedentrip.

Gerelateerd