Minder uitstoten? Dit kun je doen

De planeet, mens en milieu en de natuur zijn ons lief. Dit is immers waar wij allemaal uit zijn ontstaan. We zijn ontwikkeld in de natuur en moeten dit koesteren zolang we kunnen. Daarom is het belangrijk dat we de natuur, de planeet en het milieu respecteren. We moeten hier voor zorgen. Voor iedereen moet er een veilige en schone leefomgeving worden gefaciliteerd. Dit kunnen we met zijn allen doen, beetje bij beetje. Als je al een kleine aanpassing doet, kun je al een grote impact maken. In deze blog vertellen we je dan ook hoe je die kleine aanpassing doet. Er zijn meerdere manieren om dit te doen en we vertellen je graag over een aantal hiervan. Lees vooral verder als we je interesse hebben gewekt en je klaar bent om een kleine stap te maken richting een betere wereld. 

Fietsen

Fietsen is een uitstekende manier om minder CO2 uit te stoten. Met elke vorm van vervoer heb je wel (direct of indirect) enige uitstoot, maar met fietsen is dit echt minimaal. Je gebruikt namelijk geen brandstof. Met de auto en het vliegtuig wel, maar ook met de trein en met de bus en dergelijke stoot je CO2 uit. Een e-bike kopen is ook een mogelijkheid als je minder wil uitstoten. Je draagt je steentje hier zeker mee bij, aangezien je nog steeds geen brandstof gebruikt. Wel een beetje elektriciteit, maar met een elektrische fiets is dat verwaarloosbaar. Daarnaast is het zo dat je nog steeds snel op je bestemming bent én je weinig moeite hoeft te doen. We kunnen het nog mooier maken voor je; met een elektrische fiets haal  je ook nog eens een frisse neus. Wij zien alleen maar voordelen!

Minder elektriciteit in huis verbruiken

Minder elektriciteit gebruiken is ook een mooie manier om te zorgen voor minder uitstoot. Je kunt dit op vele manieren doen en dit is ook een beetje afhankelijk van je thuissituatie. Zo kun je het licht minder laten branden, de apparaten die je nauwelijks gebruikt van het stroom afhalen als je ze niet gebruikt en gewoon voorzichtig omgaan met maar alles opladen en aan hebben staan. 

Minder weggooien

Je kunt ook eens minder gaan weggooien. Probeer de kleding die je hebt langer te dragen, het voedsel dat je hebt op te maken en het drinken wat je hebt op te drinken. Zo gebruik je wat je nodig hebt, niet meer en niet minder. 

Gerelateerd