Wat moet je regelen voordat je een kind krijgt?

Je hebt een kindje op komst. Samen met je partner heb je het geluk om te beginnen aan zo’n wonderlijk avontuur. Je mag hier maar wat blij mee zijn, niet iedereen heeft dit geluk. Wat is het toch een geschenk, dat zoiets ontstaat op een natuurlijke wijze en groeit binnen in jouw lichaam of dat van je partner. Maar goed, dat wonder verdient natuurlijk het allerbeste. Hij of zij verdient het om een mooie geboorte te krijgen, een mooi leven en een goede opvoeding. Genoeg verantwoordelijkheid voor jou en je partner dus. Wij willen een beetje van die last op je schouders wegnemen, je een beetje helpen. Dit doen wij met alle plezier om die kleine een zo mooi mogelijke toekomst te geven. Wij doen dit aan de hand van een aantal tips, een aantal dingen die je zult moeten regelen voordat je je kindje krijgt. Lees vooral verder als jij je kleine ook zo’n rooskleurige toekomst gunt. 

Namen

De eerste stap die in ons opkwam is de naam. Een naam is zeer belangrijk voor je kind. Naast dat het bij wet verplicht is om je kind een naam te geven, is het ook gewoon mooi en praktisch. Je kunt vele manieren gebruiken om je kind een naam te geven. Je kunt kijken naar betekenissen van namen, maar je kunt ook gewoon kijken naar of jullie de naam mooi vinden. Je kunt ook iets van jullie achtergrond gebruiken. Komt een van jullie bijvoorbeeld uit Friesland? Kijk dan voor jullie zoontje naar Friese jongensnamen. Dit kun je ook doen als een van jullie uit het buitenland, laten we voor het gemak Frankrijk zeggen, doen. Dan kun je bijvoorbeeld filteren op Franse meisjesnamen. Het internet is je grootste vriend in deze gevallen en kan je goed helpen om iets te vinden of om gewoon inspiratie op te doen.

Huis

Een huis is fijn, maar een thuis is nog beter. Je kunt daarom maar beter een écht thuis creëren voordat je kleine op deze aarde landt. Je kunt je huis alvast baby-proof maken. Van die babyhekjes bovenaan de trap, genoeg babyvoeding en luiers inslaan (bij voorkeur in de Bonus of andere aanbiedingen), een mooie commode, een fijne wieg en ga zo maar door. Je baby mag niets tekort komen. Als je dit hebt geregeld voor de geboorte, scheelt je dit een hoop stress.