Hoe voed je een hond op?

Als je een hond krijgt is dit erg leuk. Je hebt er een nieuw gezinslid bij en iemand om mee te knuffelen en te spelen. Een hond is er altijd voor je, een loyalere vriend zul je niet vinden. Daarom heb je een erg goede keuze gemaakt, te weten de keuze voor een hond. Toch zul je nog meer keuzes moeten maken, en dan bij voorkeur goede keuzes. Je zult namelijk je hond nog goed moeten gaan opvoeden. Dit kun je op veel manieren doen, maar wij hebben hier een aantal tips over voor jou. We vertellen je wat je allemaal kunt doen om dit te realiseren. Als je wil dat je hond later geen mensen aanvalt en je slippers opeet, dan moet je deze blog lezen. Een must read voor alle hondeneigenaren in spé dus. 

De juiste hulpmiddelen

Het begint allemaal bij de juiste hulpmiddelen, zonder dit kun je niet veel beginnen met een hond opvoeden. Je zult ervoor moeten zorgen dat je bijvoorbeeld een hondenriem hebt die goed past. Hij moet niet te strak en te los zitten. Met een hondenriem stuur je je hond tijdens de wandeling en zorg je er, samen met je gedrag, voor dat je hond niet continu trekt. Daarnaast is bijvoorbeeld een bench ook uitermate handig, zeker als je een pup hebt die net nieuw in huis is. Hierin slapen, zich leren gedragen en ga zo maar door. Denk er wel om dat je je hond niet altijd in de bench kunt blijven houden, op een gegeven moment houdt het op. Je kunt hulpmiddelen ook zien als mensen, kijk bijvoorbeeld eens naar een hondentrainer. Hij of zij weet als de beste hoe je een hond opvoedt en daarom kun je hem of haar best inschakelen, dit kan nooit kwaad!

Grenzen stellen

Een hond is eigenlijk net een klein kind, het zal proberen elke mogelijke grens over te gaan en deze telkens op te rekken. Probeer daarom heel duidelijk die grenzen aan te geven en hier fel in te zijn. Soms is het even niet toepasselijk om lief te blijven, maar moet je even je stem verheffen en laten merken dat het klaar is. Dit dien je ook consequent te blijven doen, een hond hecht waarde aan structuur. Denk er daarom aan dat je alles moet blijven doen, en er niet zomaar ineens mee kunt ophouden.

Gerelateerd