Genealogie

familie van Galen uit Berghem

familie van den Bosch uit Amsterdam

familie Gerrits uit Nijmegen

familie Thoen uit Loosduinen

familie Molenaar uit Alkmaar

de Heren van Bronckhorst

 

Welkom

 

Naast onze eigen Stamvader, en diens aangetrouwde familie, proberen wij zoveel mogelijk familie's van Ga(a)len en familie's van den Bosch (Bos) in kaart te brengen.

Echter niet al deze famile's zijn compleet veel gegevens zijn overgenomen uit digitale bronnen zoals Genlias en andere gegevens U gelieve errekening mee te houden dat hierin fouten zijn geslopen en derhalve Uw eigen bronnen te gebruiken, neemt U gegevens over en kunt U de onze aanvullen of verbeteren dan zijn U gegevens van harte welkom. veel gegevens van de familie van Galen zijn overgenomen van Yvonne Helena Bernadette Elisabeth Maria van Galen neem eens een kijkje op haar website voor meer gegevens van andere familie's van Galen

********************

Mijn familie van den Bosch komt naar mijn weten uit Amsterdam

en veel gegevens van de familie van den Bosch komen dan ook uit het Amsterdams Archief gezinskaarten, Nieuwe Ooster begraafplaats, marktkaarten, doopregister en Genealogie Joodse namen

en van Geneanet een groot gedeelte van de familie van den Bosch van Robert Bekkering en Brenda Hoffman, mijn hartelijke dank hiervoor.

Wij hebben ook aangetrouwde Joodse familieleden waar ik niet veel gegevens van had, omdat de meeste zijn omgekomen in de 2e wereldoorlog 1940-1945, ik heb mij dus verdiept in hun achtergrond en heb vele gegevens gevonden in het Joods monumenten archief en op de David Verdooner website waar al mijn familieden op stonden vermeld met hun gezinnen en adressen.

Tot slot ben ik begonnen met de stamboom van mijn grootouders van moeders kant de familie Molenaar-Thoen de familie Molenaar komt hoofdzakelijk uit Alkmaar Loosduinen en omstreken en de familie Thoen (van Bronckhorst) uit Naaldwijk, Monster en Den Haag. Ook van deze families heb ik vele gegevens gevonden in Genlias en op internet maar er zullen zeker meer gegevens zijn van deze families

hier een kleine uitleg over de familie Thoen (van Bronckhorst)

wat ik gevonden heb op een forum.

Otto van Bronckhorst bevestigt Derick Claesz., Jacob Jacobsz en Philips Willemsz. als zijn magen en Van Bronckhorsten in rechte lijn volgens oorkonde 1446. Waarschijnlijk hebben de verwanten van heer Otto hierom verzocht om hun welgeborenschap aannemelijk te maken. In 1468 beroept Dericks' zoon Claes Dircksz. zich op deze oorkonde maar krijgt nul op het rekest omdat hieruit niet zijn riddermatigheid blijkt. Waar het om gaat is dat in het Hollands' recht een 'maag' een verwantschap is die naar een vierendeel verwijst oftewel Derick is een nakomeling in de vierde graad van heer Otto. Omdat heer Otto's overgrootvader Gijsbert V van Bronckhorst is, zal Derick ook van hem afstammen.
Een mogelijkheid is Derick bastaard van Willem IV van Bronckhorst (weer een zoon van Gijsbert V) die in 1374 wordt vermeld als getuige bij belening te Gorssel. Derick zou theoretisch de grootvader kunnen zijn van Derick Claesz. die in 1446 wordt vermeld.

Kijk een bij de heeren van Bronckhorst

Hier een link naar De Graafschap in de Middeleeuwen

 

Natuurlijk blijven wij altijd op zoek naar de familieleden uit het verleden met de naam

van Galen en van den Bosch

Herkend U namen of gegevens die betrekking hebben tot U familie mail mij dan alle hulp is welkom, bij voorbaat dank.

postmaster@Digimom.nl

 

Parentelen:

Parenteel familie van Galen

Parenteel familie van den Bosch

Parenteel familie Thoen-Bronckhorst

Parenteel familie Molenaar

Parenteel familie Thoen

Parenteel Gerard Peters

 

Kwartierstaten:

Kwartierstaat J.A.van den Bosch

Kwartierstaat P.J. van Galen

Kwartierstaat Sjaan Thoen

Kwartierstaat Leendert Molenaar

Kwartierstaat Maria Anna Gerrits

 

In Memoriam

ter herinnering aan onze familieleden

die in de holocaust 40/45 zijn overleden/vermoord

 

Parenteel Abraham Levie Nebbig

Parenteel Mijer Brilleman

Parenteel Jacob Benjamin Pinchas Boeken

Parenteel Abraham Roos

Parenteel Levie Nebig

Parenteel Emanuel Stouwer

Parenteel Hartog Isaac Prijs

Parenteel Abraham Levie Nebbig

 

 

Familie Wapens:

 

 

 

 

De meest uitgebreide Internet gids op het gebied van stamboom,

genealogie, familienamen en archieven

Hier een paar linken naar de websites

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bijgewerkt juli 2014- © Digimom